Volledig scherm
Gemeentehuis Kapelle © Willem Staat

Raad Kapelle zegt ja tegen nieuw sportcomplex en doet grootste investering ooit

KAPELLE - Na vele vergaderingen ging dinsdagavond de kogel door de kerk: Kapelle krijgt een nieuw sportcentrum. De gemeenteraad trok er 13 miljoen euro voor uit. Het is de grootste investering uit de geschiedenis van de gemeente. Alleen de PvdA stemde tegen.

PvdA-raadslid Annebeth Evertz liet weten de financiële risico's te groot te vinden. ,,Al gunnen we het de inwoners zeker.'' Volgens wethouder Jon Herselman doet de partij aan doemdenken. ,,U speelt voor de zoveelste keer dezelfde plaat af.''

Een ruime meerderheid ging wel akkoord. Feitelijk gaat het nog maar om een tussenstap. Er loopt immers nog een onderzoek naar de invulling van het nieuwe complex. Een meerderheid van de raad ziet graag een wedstrijdbad met vijf banen én een zogeheten doelgroepenbad komen, beiden met een beweegbare vloer. 

Eerder onderzoek heeft echter uitgewezen dat de kosten dan tegen de 15 miljoen euro lopen. Het minder gewenste scenario is dat er een wedstrijdbad met 6 banen komt, zonder een doelgroepenbad. Vermoedelijk kan de raad nog vóór de zomer een definitief besluit nemen over de invulling. 

'Probleem opgelost'

Het probleem voor twee scholen lijkt volgens wethouder Jon Herselman te kunnen worden opgelost. Ze moeten straks hun gymlessen geven in het nieuwe complex, omdat de gymzaal Molenvate verdwijnt. Voor de Linge uit Biezelinge wordt de afstand een stuk groter. De school heeft aangegeven dat dit voor de leerlingen van de groepen 3 en 4 een probleem is. 

Herselman denkt dat de bestaande speelzaal bij de school tegen relatief lage kosten geschikt kan worden gemaakt voor deze kinderen. De Juliana van Stolbergschool kan in het toekomstige sportcentrum gebruik maken van een multifunctionele ruimte. 

Daarmee is het probleem voor die school ook opgelost. Ze trekt nu een heel middagdeel met de kinderen van groep 3 naar de gymzaal, zodat ouders hun kinderen daar kunnen halen en brengen. De gymles wordt dan afgewisseld met 'gewone' les in het bovenlokaal. Die opzet hoeft niet te veranderen in het nieuwe complex. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement