Volledig scherm
Het Amac-terrein in 's-Heerenhoek © Melita Lanting

Raad geeft klap op aanpak Amac 's-Heerenhoek

‘s-HEERENHOEK - De panden op het Amacterrein gaan plat. De gemeenteraad heeft donderdag een klap gegeven op het voorstel om anderhalf miljoen te investeren in het oplossen van dit probleem.

Veel complimenten aan de wethouder dat het dossier uiteindelijke vlot getrokken is. Maar er was ook buikpijn;, bij de D66 fractie althans. ,,We hadden de kans om arbeidsmigranten te huisvesten en dat is nu niet gelukt", zei Levien de Putter donderdagavond. Ook de PvdA betreurde dat dit nog niet is opgelost. "Dat blijft een uitdaging'', zei Arno Witkam.

Maar de vreugde dat de rotte plek in 's-Heerenhoek bijna tot het verleden hoort overheerste.

Het overgrote deel van het terrein wordt gekocht door de gemeente Borsele en de provincie Zeeland. Dat stuk wordt natuur. Een klein deel blijft in handen van projectontwikkelaar Cingelveste. Wat zij met dit deel van het gebied gaan doen is nog niet duidelijk. Woningbouw, bedrijvigheid en zelfs kleinschalige huisvesting van arbeidsmigranten is allemaal nog nodig. Voorlopig wordt het grasveld.

De Lokale Partij Borsele haalde nog een alternatief uit de hoge hoed. Het deel waar de gemeente natuur gaat maken zou in de ogen van de partij ook gebruikt kunnen worden om sportvelden aan te leggen. Dan kan op het huidige sportveld woningbouw plaatsvinden.