Volledig scherm
PREMIUM
Inwoners van Borsele bieden plastic en dankkartons nu nog apart aan in zakken, zoals hier in Lededorp. © Marcelle Davidse

Raad Borsele: plastic mag weer in de grijze container

HEINKENSZAND – Inwoners van de gemeente Borsele mogen hun plastic en drankkartons vanaf 2020 weer in de grijze container gooien.

Een ruime meerderheid van de gemeenteraad koos donderdagavond voor deelname aan een proef van afvalverwerker AVR uit Rotterdam om het plastic pas na het ophalen uit het afval te halen. Het college had dat ook geadviseerd. Met de nieuwe systematiek bespaart de gemeente ruim een ton per jaar. Toch zeggen de meeste fracties voor ‘nascheiding’ te kiezen vanwege het milieu, omdat daarmee meer plastic uit het restafval wordt gehaald.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ISD geëist voor incidentje op Stationsplein in Goes

    ISD geëist voor incidentje op Stations­plein in Goes

    MIDDELBURG - Eigenlijk was het die 15e juni gewoon een vervelend incidentje, daar op het Stationsplein in Goes. Maar dat kleine incidentje was voldoende voor het Openbaar Ministerie om de ISD-maatregel tegen de 56-jarige Haarlemmer H. van der S. te eisen. Van der S. was op weg naar Vlissingen, stapte uit in Goes en babbelde wat met een paar mannen die daar stonden. Het ging over voetbal. Van der S. haalde een bal uit zijn tas, zag dat die wegrolde en schopte die in de richting van de scootmobiel van een van de drie mannen. Een lampje raakte beschadigd, de mannen wilden geld zien en omdat hij niet kon of wilde betalen en namen ze zijn tas in beslag. Van der S., met de nodige drank op, werd boos en zou tegen een been van een van de mannen hebben geschopt. Binnen de kortste keren stond de politie voor zijn neus en zit hij sindsdien achter de tralies. Mede door de talloze geflopte hulptrajecten, zijn weigering om mee te werken aan reclasseringstoezicht en het risico van een mislukte voorwaardelijke straf restte de officier niets anders dan een onvoorwaardelijke ISD-maatregel te eisen.