Volledig scherm
jacht, Dreischor © Ernesta Verburg

PvdA Reimerswaal wil stop op 'barbaarse, achterhaalde hobby’

KRUININGEN -  Stop met de plezierjacht in Reimerswaal.  Het is een ‘barbaarse en achterhaalde hobby'. Dat vindt de PvdA fractie in Reimerswaal en daarom  wil de fractie dat plezierjacht en drijfjacht op Reimerswaals grondgebied  wordt verboden. 

,,Die vrijheid ligt bij de gemeente‘’, zegt  Marjolein Sinke.  Ze benadrukt dat het verbod alleen over plezierjacht en drijfjacht gaat. Als er overlast is kan er wel worden ingegrepen. ,, Dan zal er vanuit Staatsbosbeheer actie genomen moeten worden.‘’ Sinke krijgt veel reacties van mensen die zich storen aan de jagers. ,,Het is een luguber aangezicht‘’, zegt ze. ,,Ik zag het zelfs laatst ook op de landerijen bij de Zanddijk. Daar was een klopjacht aan de gang en dat kan ook gevaarlijk zijn. Die beesten kunnen ook de weg op rennen.‘’

De fractie constateert  dat de jacht niet alleen verstorend is voor de dieren die direct het doelwit zijn van de jagers. Ook  andere dieren lijden onnodig door de  verstoring en stress. De PvdA kaart het onderwerp  dinsdagavond aan tijdens de gemeenteraad.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement