Volledig scherm
© Thinkstock

PvdA Kapelle fluit college terug
over achterhouden brief provincie

KAPELLE - De PvdA in Kapelle is boos op het college. De fractie is boos omdat een brief van de provincie Zeeland aan de Kapelse raad over de financiën van het sportcomplex niet op tijd aan de raad ter beschikking is gesteld. 

,,In die brief staan twee belangrijke opmerkingen over de begroting van het sportcomplex'' aldus Annebeth Evertz.  ,,Wij zijn daar 'not amused' over want we zagen dat die brief al op 15 december is binnengekomen. Het debat over het sportcomplex was op de 19e. We hadden het behoorlijk gevonden als deze brief toen bij de stukken had gezeten."

De brief van de provincie, inderdaad gericht aan de raad, zat afgelopen dinsdag pas in de lijst ingekomen stukken. In de brief stipt de provincie enkele financiële aspecten van het nieuw te bouwen sportcentrum aan. En juist vanwege diezelfde punten stemden de twee PvdA-raadsleden destijds tegen de plannen voor het nieuwe sportcomplex.

Dat is mosterd na de maaltijd

,,Helaas moeten we nu constateren dat de brief bij de ter kennisname-stukken zit. Dat is mosterd na de maaltijd. Als ik die brief had gehad had ik die beter kunnen bestuderen. Ik verwacht nu dat zo'n belangrijke brief een volgende keer wel aanwezig is bij het debat."

Verantwoordelijk wethouder Jon Herselman reageerde dat hij de zinsneden uit de brief tijdens het debat heeft voorgelezen. ,,Ik wil de band gerust samen met u terugluisteren", zei hij tegen Evertz. Die nam daar geen genoegen mee: ,,U moet gewoon beterschap beloven. U heeft een actieve informatieplicht. Het is mijn dwingende verzoek dat de volgende keer alle stukken aanwezig zijn en dat daar goed naar gekeken wordt."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement