Volledig scherm
In oktober vorig jaar demonstreerden bezorgde omwonenden op het Abdijplein in Middelburg tegen de mestvergister die Engie wil bouwen bij Rilland © Ernst Jan Rozendaal

Provincie wijst bezwaar mestvergister Rilland af

RILLAND - Tomatenkweker CombiVliet uit Rilland krijgt geen voet aan de grond in zijn strijd tegen de bouw van mestvergister in de Bathpolder. De provincie verklaart het bezwaarschrift niet-ontvankelijk.

Voor de bouw van de mestvergister van energiebedrijf Engie is volgens Gedeputeerde Staten geen milieueffectrapportage nodig. CombiVliet vocht dat aan.  Nadat een eerste bezwaarschrift was afgewezen, ging de tomatenkweker in beroep. De externe bezwaarschriftencommissie heeft het beroep nu niet-ontvankelijk verklaard. GS nemen dat advies over.

De bouw van de mestvergister houdt de gemoederen in Rilland bezig. Volgens de betrokken instanties waaronder de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) zijn alle procedures netjes verlopen. Niemand hoeft te vrezen voor stankoverlast, drukten ze vorige maand bezorgde omwonenden op het hart. De groep Rillanders is niet alleen beducht voor stank, maar ook voor overlast door aan- en afrijdende vrachtwagens.  Engie rept van 70 tot 100 vrachtwagenbewegingen per dag. De buurt vreest dat het er meer worden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement