Provincie weigert medewerking aan plan voor uitbreiding populaire camperplaats Hansweert

HANSWEERT Een ondernemer is bereid om één van de populairste camperplaatsen in de provincie, aan de Westerschelde bij Hansweert, flink op te waarderen. De gemeente Reimerswaal is positief, maar de provincie Zeeland denkt er heel anders over. Leefbaar Reimerswaal vindt dat de gemeente  geen genoegen mag nemen met een 'nee' uit Middelburg.

Middenin het groen, in alle rust en met een prachtig uitzicht over de scheepvaart op het Kanaal door Zuid-Beveland en de Westerschelde. De recensies  over de camperplaats op het voormalige slibdepot in Hansweert zijn lovend. De enige nadelen die genoemd worden: in het hoogseizoen zijn de vijf de plekken vaak vol. Wie z'n camper toch op het gras zet, loopt het risico te worden beboet. Een ander minpunt: de voorzieningen zijn zeer minimaal.

In Hansweert klinkt al enige tijd de roep om de gemeentelijke camperplaats op te waarderen. Zeker als er straks veel bedrijvigheid uit het dorp vertrekt met de verhuizing van de scheepswerf, zijn extra recreanten meer dan welkom. Wethouder Izak Vogelaar zei in 2014 wel oren naar te hebben naar uitbreiding van de camperplaats,  maar vond het geen taak van de gemeente om campinghouder te spelen. 

Nu er een ondernemer is die de camperplaats wil uitbreiden tot 25 à 50 standplaatsen met elektriciteit en water, blijkt de provincie niet te willen meewerken. Een woordvoerder bevestigt dat desgevraagd. ,,Het initiatief past niet in het Provinciale Omgevingsplan". Volgens wethouder Vogelaar zijn, nu de provincie aan een Kustvisie werkt, de kansen alleen maar kleiner zijn geworden voor nieuwe initiatieven voor recreatie. Raadslid Marien Weststrate wil dat de gemeente Reimerswaal  voor de ondernemer in de bres springt en gaat lobbyen bij de provincie. ,,Dat heeft het college in het verleden vaak genoeg gedaan wanneer er ondernemers wilden uitbreiden en het niet mocht van de provincie."