Het Medisch Centrum Goes aan de Van Dusseldorpstraat.
Volledig scherm
Het Medisch Centrum Goes aan de Van Dusseldorpstraat. © Mechteld Jansen

Proef met hulp aan jongeren bij huisartsen in Goes wordt voortgezet

GOES - De komst van een praktijkondersteuner voor jeugd en gezin in het Medisch Centrum Goes (voorheen De Pijlers) heeft zo goed uitgepakt dat de gemeente de proef wil uitbreiden naar andere huisartsenpraktijken.

Als de huisartsen in het medisch centrum nu te maken krijgen met een jongere met problemen wordt die eerst naar de praktijkondersteuner doorverwezen. Daarmee hoopte de gemeente te bewerkstelligen dat minder kinderen in de dure jeugdzorg belanden.

Dat lijkt te werken. Volgens wethouder Derk Alssema is nog maar 39 procent van de jongeren naar de GGZ doorgestuurd. De problematiek van de anderen kon door de praktijkondersteuner worden aangepakt of opgelost.  De proef wordt voorlopig voortgezet tot 1 juli. Hij kost de gemeente 75.000 euro per jaar, maar daar staan dus noemenswaardige besparingen tegenover.

,,We gaan kijken of we ook bij andere huisartsen binnen de gemeente een praktijkondersteuner jeugd en gezin kunnen plaatsen'', zegt Alssema. ,,Met één praktijk zijn we daar al over in gesprek.'' 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement