Volledig scherm
© Thinkstock

Prijs voor Zeeuwse film van Benn Flore in Sint Petersburg

GOES - De Zeeuwse film 'Just divorced, or how to rob the maffia' heeft zaterdag in Sint Petersburg de publieksprijs gewonnen op het White Nights Filmfestival.

De film is gebaseerd op het boek van Goesenaar Benn Flore, die ook voor het filmscript en de regie tekende. Het verhaal gaat over twee oude mannen die na veertig jaar huwelijk zijn gescheiden en nog iets van het leven willen maken. De film, een verkorte versie van het verhaal, is vorig jaar in Zeeland opgenomen.

Het White Nights Filmfestival werd voor de tweede keer gehouden. Er werden 285 films ingezonden. Eerder won Flore voor het script ook al een prijs tijdens de nieuwe Cannes Golden Plume International Screenwriting Competition. In de World Series of Screenwriting in Los Angeles was hij finalist. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Je moet er even overheen, maar als je single bent, moet je dit zeker doen
    PREMIUM

    Je moet er even overheen, maar als je single bent, moet je dit zeker doen

    GOES - Het begint als een geintje op de werkvloer. Menig single wordt uitgedaagd mee te doen aan een first dates in Het Postkantoor in Goes. Het wordt steevast weggehoond, ook door mezelf. Maar het blijft door mijn hoofd zingen en ’s avonds denk ik: ‘waarom eigenlijk niet?’ Ik ben al een aantal jaren vrijgezel en zou best weer iemand willen ontmoeten. In het ‘wild’ is dat best lastig. Vooral als flirten niet je sterkste kant is.