Volledig scherm
© Thinkstock

Prijs voor Zeeuwse film van Benn Flore in Sint Petersburg

GOES - De Zeeuwse film 'Just divorced, or how to rob the maffia' heeft zaterdag in Sint Petersburg de publieksprijs gewonnen op het White Nights Filmfestival.

De film is gebaseerd op het boek van Goesenaar Benn Flore, die ook voor het filmscript en de regie tekende. Het verhaal gaat over twee oude mannen die na veertig jaar huwelijk zijn gescheiden en nog iets van het leven willen maken. De film, een verkorte versie van het verhaal, is vorig jaar in Zeeland opgenomen.

Het White Nights Filmfestival werd voor de tweede keer gehouden. Er werden 285 films ingezonden. Eerder won Flore voor het script ook al een prijs tijdens de nieuwe Cannes Golden Plume International Screenwriting Competition. In de World Series of Screenwriting in Los Angeles was hij finalist. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Feyenoord-shirt en boek als extra prijs tekenwedstrijd
    PREMIUM
    VIDEO

    Feyenoord-shirt en boek als extra prijs tekenwed­strijd

    KATS - ,,Ik vond die Feyenoord-tekenwedstrijd gelijk een hartstikke leuk idee”, zegt Matty Verkamman over de actie van de Kapelse wethouder Jon Herselman. De sportjournalist/schrijver/uitgever besloot ook een duit in het prijzenzakje te doen. Hij stelde een speciale editie van het binnenkort te verschijnen boek over de Europa Cup 1-finale van Feyenoord beschikbaar. Compleet met retro-shirt en handtekening van een speler naar keuze.