Volledig scherm
Engel Reinhoudt bij de presentatie van de Zeeuwse versie van Boer Boris in 2018. © Marcelle Davidse

Prijs voor Engel Reinhoudt vanwege inzet voor de Zeeuwse streektaal

ELLEWOUTSDIJK - Engel Reinhoudt uit 's-Heerenhoek heeft zondag in 't Kerkje van Ellesdiek de Goessche Diep Fondsprijs 2019 ontvangen. Deze eer viel hem ten beurt vanwege zijn inzet voor het levend houden van de Zeeuwse streektaal.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Zeeuwse afdeling van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Engel Reinhoudt is vooral bekend vanwege het componeren en zingen van liedjes in het Zeeuws. Eén van zijn bekendste nummers is ‘Een bolus bie de koffie’.

Maar de inwoner van 's-Heerenhoek houdt zich op meer manieren bezig met de Zeeuwse streektaal. Zo is hij één van de schrijvers van de rubriek Streektaal in de PZC, brengt hij verhalen en gedichten uit en vertaalt hij kinderboeken naar het Zeeuws. Dat deed hij onder meer met Nijntje en Boer Boris.

Reinhoudt kreeg de onderscheiding zondag in 't Kerkje van Ellesdiek, het centrum voor cultuur en levensbeschouwing waarvan hij ruim 20 jaar geleden de initiator was. Aan de Goessche Diep Fondsprijs is een geldbedrag van 2500 euro verbonden. Eerdere winnaars  waren Joost Adriaanse, Chiel Jacobusse, Peter Sijnke, Gerard Lepoeter en  en Peter Meininger.