Volledig scherm
PREMIUM
De in aanbouw zijnde Boatshed in Goes is een opvallend gebouw. Erachter is de wijk Goese Diep te zien. © Marcelle Davidse

Prestigieuze wijk Goese Schans kwam er niet, maar in het Goese havenindustriegebied zit volop leven

GOES - Het plan om het hele havenindustriegebied van Goes op te offeren voor de woonwijk Goese Schans mag dan al lang begraven zijn, in het gebied gebeurt momenteel weer van alles.

Tweeduizend huizen moesten er komen. Het werd zelfs een 'waterstad’ genoemd. Alle bedrijven - inclusief de ‘reus’ Haringman Beton - zouden moeten wijken uit het gebied tussen grofweg de ringbrug en het Goese Meer. Maar de crisis gooide roet in het eten. De prestigieuze woonwijk Goese Schans kwam er niet.

Volledig scherm
Het eerste gebouw in Westerschans. © Rob Paardekam

Twee ‘kleinere’ onderdelen van het oorspronkelijk plan worden nu alsnog uitgevoerd. Klein tussen aanhalingstekens want het eerste gebouw van het deelplan Westerschans (De Albert Heijn met daarboven appartementen) mag best een joekel worden genoemd. Aan de andere kant van het oorspronkelijke plangebied groeit de wijk Goese Diep als kool. En dan staan de appartementsgebouwen langs het kanaal er nog niet eens.

Bakkerij

Maar juist ook in de delen van het havenindustriegebied waar geen grootschalige woningbouw meer komt, gebeurt nu van alles.