Volledig scherm
Potential Wonder rolde gisteren als winnaar uit de bus tijdens de laatste voorronde van muziekwedstrijd Spectra. © Ernesta Verburg

Potential Wonder gaat naar Klomppop

OVEZANDE - De Zuid-Bevelandse band Potential Wonder staat het laatste weekend van mei alsnog op het Klomppop Festival in Ovezande. Ze plaatsten zich gisteravond in de laatste voorronde van muziekwedstrijd Spectra. ,,Geweldig dat we deze kans krijgen”, zegt bandlid Dries van Staveren.

Tijdens de eerste dag van Klomppop vindt de finale van muziekwedstrijd Spectra plaats, waar regionale bands een podium wordt geboden. De vijf koppige band Potential Wonder is de laatste band die daar mag laten zien wat het in huis heeft. ,,Opnieuw staan we in de finale”, zegt Van Staveren. ,,Net als vorig jaar. Hopelijk vallen we in de smaak bij het publiek.”

De band speelt goed dansbare muziek. M, maar laat zich lastig in een hokje plaatsen. Wie goed luistert herkent rock, pop, folk en zelfs reggae-invloeden. ,,Stuk voor stuk brengen we onze eigen stijl mee”, zegt Van Staveren. ,,Ook wisselen we regelmatig van frontman. Dat maakt onze muziek heel divers.” Reden waarom de jury juist deze band op het podium van Klomppop wil zien.

Podiumkunsten

De band sleutelde gisteren, samen met nog drie bands, tijdens verschillende workshops aan hun podiumkunsten. Dat gebeurde in drie workshops in Podium de Klomp in Ovezande. ,,Je zag de bands gedurende de dag groeien”, zegt organisator Marianne Verburg. ,,In de avond hebben ze laten zien wat ze in huis hebben.”

Op die voorrondes - dit was de zesde - komt volgens Verburg steeds meer volk af. ,,Gemiddeld zitten we op zo’n vijftig tot zestig bezoekers per avond. Het mooie is dat je tussen de bands verbindingen ziet ontstaan. Ze stimuleren elkaar, wisselen ervaringen uit en geven elkaar tips. Dat is precies waar het om draait.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement