Politie ontdekt drugslab in Rilland

UPDATE / VIDEORILLAND - De politie heeft in een schuur bij een woning in de Duivenhoek in Rilland delen van een drugslab ontdekt, waar grondstoffen voor xtc werden gemaakt. 

De politie ruimt de chemicaliën waarmee drugs werden gemaakt op.
Volledig scherm
De politie ruimt de chemicaliën waarmee drugs werden gemaakt op. © 112 Midden-Zeeland

De politie reageerde op informatie die ze had gekregen en ontdekte in het pand, dat pal naast de snelweg ligt, dat er mdma (de stof die in xtc-pillen zit) werd geproduceerd. In de schuur werden tientallen jerrycans met onder meer zoutzuur, methanol en restanten met MDMA-olie gevonden. Ook werden er ketels gevonden voor de productie van mdma. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht; de recherche stelt een onderzoek in om de betrokkenen op te sporen. Ook medewerkers van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek zijn aanwezig. Zij zoeken naar sporen van de laborant(en) zoals DNA en vingerafdrukken.

Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ondersteunen bij Ontmantelen (LFO) van de politie zijn aanwezig voor ondersteuning en advies bij het ontmantelen van installaties waarmee drugs worden gemaakt. Ook wordt er in de omgeving onderzoek gedaan of er drugsafval is geloosd. 

In Rilland zijn delen van een drugslab aangetroffen.
Volledig scherm
In Rilland zijn delen van een drugslab aangetroffen. © Politie Zeeland / West-Brabant
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement