Volledig scherm
Point of Interest vertelt over de bevrijding van Kloetinge © Rob Paardekam

Point of Interest vertelt over de bevrijding van Kloetinge (video)

KLOETINGE - Burgemeester René Verhulst en Marinus Vuijk van de Vereniging Dorpsbelangen Kloetinge hebben zaterdag aan de Kapelseweg een Point of Interest onthuld.

Dat is markeringspunt van de Liberation Route. Deze route, die door diverse landen gaat, laat zien op welke plekken zich belangrijke ontwikkelingen hebben afgespeeld rondom de bevrijding in de jaren 1944 en 1945. Er zijn inmiddels al enkele honderden van deze punten door heel Europa.

Op het Point of Interest in Kloetinge staat informatie over de bevrijding van het dorp op 29 oktober 1944. Ook wordt het verhaal van Jean-Maurice Dicaire vertelt, de Canadese militair die om het leven kwam bij de bevrijding van Kloetinge. Hij ligt begraven op een ereplaats op de begraafplaats in het dorp.

Voorafgaand aan de onthulling maakte de Band of Liberation een rondgang door het dorp. Dat is een in 2000 opgericht muziekgezelschap dat vaak aanwezig is bij taptoes, parades en herdenkingen. Er reden ook voertuigen van het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp mee.

Volledig scherm
Point of Interest vertelt over de bevrijding van Kloetinge © Rob Paardekam