De bestaande 380kV-lijn Krabbendijke duikt over vier jaar bij de Karelpolderweg (boven) onder de grond. Ter hoogte van de Stroodorpepolder (onder) gaat de lijn weer bovengronds verder.
Volledig scherm
De bestaande 380kV-lijn Krabbendijke duikt over vier jaar bij de Karelpolderweg (boven) onder de grond. Ter hoogte van de Stroodorpepolder (onder) gaat de lijn weer bovengronds verder. © Joeri Wisse

Plan voor ondergrondse stroomkabels bij Krabbendijke is klaar

KRABBENDIJKE -  Het duurt nog wel een paar jaar voordat de schop in de grond gaat, maar het plan om de bestaande hoogspanningsverbinding bij Krabbendijke onder de grond te leggen vordert gestaag. 

  1. Stekelrogonderzoek biedt hoop voor verdwenen ‘reuzenmanta’ van de Noordzee

    Stekelro­gon­der­zoek biedt hoop voor verdwenen ‘reuzenman­ta’ van de Noordzee

    BAARLAND - In de Westerschelde bij Baarland worden zaterdag tien stekelroggen uitgezet. Die zijn uitgerust met een zendertje, om meer te weten te komen over hun verplaatsingsgedrag en overleving na uitzetting in het wild. De roggen zijn de laatsten van een bijzonder en innovatief onderzoek van WWF-NL, Sportvisserij Nederland en Blue Linked, waarin wordt gekeken of het kweken en uitzetten van haaien en roggen kan bijdragen aan het herstel van populaties in de Noordzee.