Volledig scherm
John Baaij wilde in Wissenkerke een onbemand camperterrein realiseren. In Hansweert (foto) is een soortgelijk camperterrein aan de Westerschelde. © Marcelle Davidse

Plan voor camperplaatsen in Wissenkerke van de baan

WISSENKERKE - Er komen geen camperplaatsen in Wissenkerke. Initiatiefnemer John Baaij trekt de stekker uit zijn plan vanwege protesten van buurtbewoners.

Baaij wilde zestien camperplaatsen aanleggen op het terrein achter de Ooststraat. Met een brief lichtte Baaij de omwonenden in over zijn voornemen, dat zich toen nog in de verkennende fase bevond. „De buurt stond binnen de kortste keren op zijn kop”, zegt de mede-uitbater van hotel-café-restaurant De Kroon. „Ik kreeg een handtekeningenactie in de bus en er werd met juridische stappen gedreigd.”

Baaij had een informatieavond willen houden om zijn plan verder toe te lichten en in gesprek te gaan met buurtbewoners, maar de heftige reacties hebben hem doen besluiten de stekker eruit te trekken. „Op deze manier hoeft het voor mij niet”, licht hij toe. „Dan zou ik straks misschien wel camperplaatsen hebben, maar kijken omwonenden me niet meer aan.”

Baaij vindt het ‘ontzettend jammer’ voor het dorp. „Een camperterrein was een mooie impuls geweest voor Wissenkerke, waar ondernemers en indirect ook de inwoners van zouden profiteren.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Andere locatie voor brandweerkazerne Heinkenszand lijkt uitgesloten, ondanks protest
    PREMIUM

    Andere locatie voor brandweer­ka­zer­ne Heinkens­zand lijkt uitgeslo­ten, ondanks protest

    HEINKENSZAND - Slikken of stikken. Dat gevoel overheerst bij bewoners van de Hoefbladstraat en Clara’s Pad in Heinkenszand. Een bewonersbijeenkomst afgelopen dinsdagavond heeft de onrust rondom de komst van een nieuwe brandweerkazerne in hun ‘achtertuin’ niet kunnen wegnemen. Omwonende Kim van Sabben: ,,Het kwam op ons over alsof al voor 99,9 procent zeker is dat de kazerne er komt.”