Volledig scherm
Peter en Ria van de Wouw, vaste gasten op de camping, hingen de vlag bij hun stacaravan deze week halfstok. © Marcelle Davidse

Plan om camping Wolphaartsdijk om te vormen tot luxe park heeft steun gemeente

WOLPHAARTSDIJK - De gemeente zal de omvorming van camping De Veerhoeve in Wolphaartsdijk tot een luxe vakantiepark niet dwarsbomen. ,,Op zich staan we er positief tegenover'', zegt wethouder Loes Meeuwisse.

Ze zegt de nieuwe eigenaar van de camping wel te hebben aangespoord zorgvuldig met de bestaande vaste gasten om te gaan. Die moeten over pak 'm beet anderhalf jaar allemaal wijken met hun stacaravan. Dat leidde de afgelopen dagen tot woedende reacties. Sommige mensen verblijven al tientallen jaren op de camping. ,,We snappen dat het voor deze mensen erg ingrijpend is'', aldus Meeuwisse.

Verliesgevend

Het nieuwe park Visserskreek krijgt 250 tot 300 vakantiehuizen. Meeuwisse zegt het positief te vinden dat het een gevarieerd gebied wordt met onder meer wandelpaden en veel water. De nieuwe eigenaar, het bedrijf Leisure2B, zegt dat de omvorming nodig is, omdat de camping momenteel verliesgevend is. 

Het vorig jaar vastgestelde bestemmingsplan voor de camping laat de komst van het vakantiepark toe. Het bestemmingsplan kwam er om een uitbreiding van De Veerhoeve mogelijk te maken, maar het viel de gasten van het bestaande deel rauw op het dak dat ook daar huisjes komen. ,,Maar er wordt in het bestemmingplan geen onderscheid gemaakt tussen woningen en stacaravans'', legt de wethouder uit. ,,De eigenaar kan dit dus doen.''

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Andere locatie voor brandweerkazerne Heinkenszand lijkt uitgesloten, ondanks protest
    PREMIUM

    Andere locatie voor brandweer­ka­zer­ne Heinkens­zand lijkt uitgeslo­ten, ondanks protest

    HEINKENSZAND - Slikken of stikken. Dat gevoel overheerst bij bewoners van de Hoefbladstraat en Clara’s Pad in Heinkenszand. Een bewonersbijeenkomst afgelopen dinsdagavond heeft de onrust rondom de komst van een nieuwe brandweerkazerne in hun ‘achtertuin’ niet kunnen wegnemen. Omwonende Kim van Sabben: ,,Het kwam op ons over alsof al voor 99,9 procent zeker is dat de kazerne er komt.”