Volledig scherm
De Marconistraat. Fietsers moeten op meerdere punten van de rechter- naar de linkerkant van de weg oversteken en andersom. © Google streetview

Partij voor Goes wil einde aan zigzaggende fietsers in Marconistraat

GOES - De Marconistraat bij de meubelboulevard in Goes moet opnieuw worden ingericht. Daarvoor pleit de Partij voor Goes (PvG) in haar verkiezingsprogramma.

Volgens de lokale partij moet er snel een einde komen de gevaarlijke situatie waarbij fietsers zigzaggend tussen het autoverkeer van de ene naar de andere kant van de straat moeten komen. De PvG wil ook dat bezoekers van de stad worden gestimuleerd om hun auto bij de Zeelandhallen te parkeren. Om dat te bereiken, moet er goed openbaar vervoer komen tussen de hallen en het centrum. Parkeren in de binnenstad zou tot 10 uur gratis moeten zijn.

De PvG (vier jaar geleden afgesplitst van de PvdA) heeft een relatief lange paragraaf over sociale zaken en welzijn. De partij pleit voor onder meer een ruimhartige toekenning van financiële hulp aan minima, het geven van meer bekendheid aan de schuldsanering en de ondersteuning van vluchtelingen.

86 standpunten

De lokale partij heeft overigens geen lijvig verkiezingsprogramma geschreven. In plaats daarvan zijn 86 standpunten bondig opgeschreven en kan de lezer aangeven het daarmee eens of oneens te zijn. In het programma wordt verder gepleit voor onder meer het opheffen van beperkingen rondom de koopzondag, prioriteit geven aan sociale woningbouw en het instellen van een seniorenraad. De partij is voorstander van brede scholen. Ze wil een ruimhartig beleid ten opzichte van coffeeshops. 

In de aanloop naar de verkiezingen belicht de PZC op internet de verkiezingsprogramma's van alle partijen die meedoen in Goes. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement