Volledig scherm
Het op te heffen parkeerterrein tussen het spoor en de parkeerplaats van de Jumbo. © Rob Paardekam

Parkeerterreinen bij station in Goes verdwijnen bij herinrichting gebied

GOES  - De twee parkeerterreinen aan de westzijde van het station in Goes, waar gratis kan worden geparkeerd, verdwijnen als straks het nieuwe spoorviaduct en de bijbehorende infrastructuur worden aangelegd.

Het gaat om het parkeerterrein aan de Lijnbaan (naast het bussenplein) en dat aan de overkant van de straat (tussen het spoor en het parkeerterrein bij de Jumbo). De aanleg van een nieuwe weg en rotondes maakt dat er geen plaats meer is voor beide terreinen. Gebruikers die gratis willen blijven parkeren, zijn in de toekomst aangewezen op het parkeerterrein bij het Stationspark. Dat wordt flink uitgebreid.

Voor de nieuwe weg en rotondes hoeft relatief weinig bebouwing te wijken. De drie huizen aan de Willem Barentszstraat, tegenover het stadskantoor, gaan wel tegen de vlakte. Een klein stukje van de voormalige Wilhelminaschool aan de Lijnbaan is inmiddels gesloopt. De rest van dat gebouw wordt straks gebruikt als 'zenuwcentrum' tijdens de uitvoering van de werkzaamheden. Mensen kunnen er dan ook terecht met vragen.

De grootscheepse herinrichting van het gebied begint over een jaar. Vanaf januari vinden al voorbereidende werkzaamheden plaats. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement