Eén van de dingen waarbij het PAK-bestuur betrokken is geweest, is de komst van de voedselbank in Goes.
Volledig scherm
Eén van de dingen waarbij het PAK-bestuur betrokken is geweest, is de komst van de voedselbank in Goes. © Ernesta Verburg

PAK's beet: Bevelands meldpunt waar je moet zijn als je het niet zo breed hebt

GOES – PAK’s beet. Zo heet het nieuwe meldpunt waar inwoners van de Bevelanden misstanden kunnen melden op het gebied van armoede en eenzaamheid. Via de gelijknamige Facebookpagina kunnen mensen vragen uitzetten en informatie vinden over initiatieven en regelingen. 

Als je het als inwoner van Noord- of Zuid-Beveland niet zo breed hebt, kun je aanspraak maken op allerlei regelingen. „Online is daar veel informatie over te vinden”, zegt voorzitter Adri van Oosten van het initiërende Platform Arme Kant (PAK). „Toch zijn er genoeg mensen die door de bomen het bos niet meer zien. Zo zijn we benaderd door iemand die aangaf dat het aanbod zo versnipperd is, dat voor hem niet duidelijk is waar hij moet aankloppen.”

Op weg helpen

Voor dit soort vragen is het Facebookmeldpunt bedoeld. De bestuursleden van PAK proberen mensen vervolgens op weg te helpen. Niet met een kant en klare oplossing, maar met adviezen. Wie geen Facebook heeft, kan mailen naar pak@zeelandnet.nl.

Het meldpunt mag dan nieuw zijn, PAK is dat niet. Het platform werd zo'n 25 jaar geleden opgericht om armoede op de Bevelanden te bestrijden. Het bestuur was betrokken bij de komst van onder meer de voedselbank, ruilwinkel en een cliëntenraad.