Volledig scherm
Angelique Boekholt-de Kunder met Pain d'épice.

Pain d'épice uit 's-Heerenhoek gekozen tot mooiste teckel

AMSTERDAM - Angelique Boekholt-de Kunder uit 's-Heerenhoek heeft bij de World Dog Show in Amsterdam met één van haar honden de hoofdprijs gepakt.

De Zeeuwse hondenfokster deed in een veld van 794 teckels met tien honden mee en was succesvol in de jeugdklasse, categorie kaninchen kort haar. De één jaar oude Pain d'épice v.d. Stoofhoeve werd door de jury gekozen tot mooiste hond. 

Aan de tentoonstelling deden in totaal 33.500 honden mee, afkomstig uit 74 landen.  De dieren werden beoordeeld op schoonheid en karakter. Van de 36 prijzen die werden uitgereikt, gingen er drie naar een Nederlandse combinatie. Boekholt-de Kunder, die gespecialiseerd is in het fokken van teckels, werd in het verleden al vaker kampioen met één van haar honden. ,,Maar de laatste keer was tien jaar geleden. Het is mooi om het weer mee te maken'', zegt ze blij.

De World Dog Show kwam de afgelopen ook in het nieuws vanwege de honden die in de hitte waren achtergelaten in verschillende auto's. De politie brak wagens open om de dieren te bevrijden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement