Volledig scherm
Het Kruispunt Oude Rijksweg/Burg. Elenbaasstraat/Goversweg wordt vervangen door een ovonde. © Joeri Wisse

Ovonde maakt Oude Rijksweg bij Kruiningen veiliger

KRUININGEN - De belangrijkste toegangsweg naar Kruiningen wordt volgend jaar een stuk veiliger. De provincie Zeeland wil het kruispunt Oude Rijksweg/Burgemeester Elenbaasstraat/Goversweg vervangen door een ovonde.

Vijf jaar geleden werd het kruispunt bij het voormalige restaurantDe Zeeuwsche Paerel (nu De Uitkijk) ook al onder handen genomen. Er werd een 'slinger' aangebracht in de rijbaan en de snelheid ging omlaag van 80 naar 60.

Noodoplossing

"Dat heeft wel een beetje een remmend effect, maar het blijft een noodoplossing", vindt Johan van Velzen. "Sommige auto's rijden nog steeds met 100 voorbij." Namens de dorpsraad ijvert hij al jaren voor een rotonde. Dat die er nu volgend jaar komt, noemt hij 'heel goed nieuws'. Vooral voor fietsers, die de Rijksweg oversteken om naar het station of richting Goes of Krabbendijke te rijden, is het een grote verbetering.

De provincie Zeeland heeft gekozen voor een ovale rotonde, zodat het doorgaande verkeer op de Oude Rijksweg goed kan doorstromen. Vooral wanneer de A58 is afgesloten, is dit van van belang.

Relatief snel

Het project kost een half miljoen euro en is volgens een woordvoerder van de provincie relatief snel uit te voeren. "We hoeven er geen grond voor te verwerven en ook het bestemmingsplan hoeft niet worden gewijzigd."

Provinciale Staten besluiten 18 november met het vaststellen van de investeringsagenda 2017 definitief over de aanleg van de ovonde.