Volledig scherm
Kinderen presenteren de cheque met daarop de opbrengst van het Dorpsmoestuindiner. © Ad Schenk

Ovezande zamelt 800 euro in voor voedselbank

OVEZANDE - Ovezande heeft zaterdag ruim 800 euro ingezameld voor Voedselbank De Bevelanden. Het grootste deel van dat bedrag kwam binnen dankzij het Dorpsmoestuindiner.

Voor het diner had een grote groep vrijwilligers bijzondere gerechten gekookt. Allemaal met ingrediënten uit de dorpsmoestuin. Ruim zestig hongerigen hebben zich zaterdag tegoed gedaan aan de variatie aan gerechten. Bij de maaltijd was een bedrag van 655,10 euro bijeengebracht. Met de collecte in de kerk er nog bij, kwam het totaal uit op een bedrag van 806,10 euro voor de voedselbank

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Broers Jap (82) en Henk (79) na 75 terug in schuilkelder onder kerk in Rilland
    PREMIUM
    video

    Broers Jap (82) en Henk (79) na 75 terug in schuilkel­der onder kerk in Rilland

    RILLAND - ,,Is dit alles?” De verbazing over de afmetingen van de stookkelder onder de Bathsewegkerk is groot wanneer Jap Goedbloed (82) de stalen trap afdaalt. Op de keldervloer staat nu een laag vies water. Tussen de rommel springen kikkers weg. ,,Hier moeten de matrassen gelegen hebben waarop we sliepen. De ruimte was toen nog kleiner, want er stond ook nog een grote kachel in.” ,,Heel gek, in mijn herinnering was hier een raam...”, zegt zijn broer Henk, turend naar een blinde muur.