Volledig scherm
© Taina Monteiro

Ovezande houdt zijn supermarkt

OVEZANDE - Ovezande behoudt zijn supermarkt. In januari overleed de eigenaar, Piet Baaijens. Zijn weduwe Bea Baaijens heeft, na enige twijfel, besloten door te gaan met de Attent-winkel die zij al bijna twintig jaar met Piet dreef in het dorp.

Bea Baaijens heeft de knoop doorgehakt. De supermarkt in Ovezande blijft bestaan. Deze week lag er in het hele dorp een brief in de bus met daarin de mededeling dat Baaijens de winkel voortzet. Ook op Facebook (Dorpskrant Ovezande) is de brief te lezen. 

In november 2016 werd bekend dat Bea's echtgenoot Piet ongeneeslijk ziek was. Na een kort ziekbed kwam de geliefde supermarkteigenaar uit Ovezande op 18 januari te overlijden. Al die tijd, ook na het overlijden, is de winkel steeds opengebleven. Maar hoe moest het nu verder nu de drijvende kracht achter de winkel weg was gevallen?

,,Het was niet makkelijk", vertelt Bea. ,,Want daar stond ik dan. Alleen! Als ik in de winkel was kon ik soms niet eens normaal werken. Je was er wel, maar toch was je er niet helemaal bij. Het personeel heeft de zaak draaiende gehouden. En dat is gelukkig heel goed gegaan."

Na een paar weken pakte Bea toch de draad weer op en stak zij weer al haar energie in de winkel. Die super was per slot van rekening ook Piet zijn lust en zijn leven, zo valt in de brief te lezen. ,,Begin februari ben ik weer volop begonnen. En dat was eigenlijk nog best een goede afleiding ook."

Maar er moest nog wel een oplossing worden gevonden voor het wegvallen van Piet. Die werd gevonden in personeelsuitbreiding. Met een extra man erbij kijkt Bea nu weer positief naar de toekomst. ,,Toby neemt eigenlijk de plek van m'n man in. Je moet er toch een man bij hebben voor het zware werk."

Met de bezetting weer op sterkte is Ovezande dus verzekerd van het behoud van de buurt-super. Dat liet Bea Baaijens de inwoners van het dorp weten met een brief. ,,Voor mezelf wist ik het op een gegeven moment wel dat ik door wilde gaan. Voor de klanten was dit een nette en duidelijke manier om te vertellen dat de winkel open blijft in Ovezande."