Volledig scherm
© Erna Lammers

'Overhangend' voetpad aan Havendijk Yerseke

YERSEKE - De Havendijk in Yerseke krijgt een overhangend voetpad aan de zijde van de Koningin Julianastraat. Dat pad wordt een kleine twee meter breed, en komt over de gehele lengte van de dijk. 

Dat blijkt uit het schetsplan over de herinrichting van de Havendijk dat dinsdagavond aan de gemeenteraad is gepresenteerd. In het oorspronkelijke schetsplan, van vorig jaar, was nog sprake van verbreding van het voetpad aan de zijde van de oesterputten en bedrijven. Dat plan gaat niet door. Van bedrijven kwamen geluiden over onveilige situaties. Er zou dan veel laad- en losverkeer zoals heftrucks over het voetpad moeten rijden.

Aan die zijde van de Havendijk komen voor bedrijven enkele parkeerplaatsen en laad- en losplaatsen. Bij de insteekhavens en oesterputten komen kleine promenades. Uitzichtlocaties voor voetgangers, die daar veilig kunnen staan en zitten. 

In het plan wil het college ook dat de Groeninx van Zoelenstraat wordt afgesloten aan één kant. Het gaat dan om de straat die langs de brandweerkazerne loopt. Vanaf het kruispunt met de Havendijk kan er dan niet meer ingereden worden. De bocht naar de Kaaistraat wordt iets omgebogen, zodat de kruising overzichtelijker en veiliger wordt. 

Het dempen van een deel van de Willem-Alexanderhaven is van de baan, maar het bestaande parkeerterrein aan die haven wordt opgehoogd en opnieuw ingedeeld. Het aantal parkeerplaatsen verdubbelt van 45 naar 90.

Ondanks wijziging van de plannen die vorig jaar gemaakt zijn, blijven de geraamde kosten even hoog: 500.000 euro. Er wordt naar gestreefd om het voorstel dit jaar nog aan de raad voor te leggen, zodat in maart of april, direct na het oesterseizoen, begonnen kan worden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement