Volledig scherm
De raadsboerderij in Heinkenszand © Izaäk Verkeste

Overgrote meerderheid raad steunt vestiging Lidl aan Stenevate Heinkenszand

HEINKENSZAND - De gemeenteraad van Borsele stemt in meerderheid in met de komst van de Lidl naar de Stenevate in Heinkenszand. Het bezwaar van Werner Schieman namens ondernemers dat dit ten koste gaat van kleine supermarkten in de andere dorpen, kreeg donderdagavond geen gehoor. 

,,De instandhouding van de dorpswinkels is ook een verantwoordelijkheid van de inwoners zelf'', betoogde Levien de Putter (D66). ,,De gunfactor'' noemde Roel Boekholt (VVD) dit. Zowel de Putter als Boekholt gaf aan dat ondernemers zelf ook creatief moeten zijn om klanten te binden. ,,Wees creatief met openingstijden, ga bezorgen'', suggereerde De Putter. Beide fracties hadden in het verleden veel moeite met de locatie, maar stemden nu wel in met het voorstel. Wel dienden ze een motie in waarin wordt gevraagd om extra zorg voor de verkeersveiligheid. Ook de omwonenden, dorpsraad en gemeenteraad moeten bij de plannen betrokken worden. Die motie  kreeg steun van een ruime meerderheid in dat de raad. 

De fracties van OPA Borsele en LPB  stemden tegen het voorstel. Zij zijn niet tegen de komst van een tweede supermarkt, maar wel tegen de locatie aan de Stenevate. Johan Verbrugge van OPA Borsele diende een motie in waarin hij vroeg het besluit uit te stellen. ,,We moeten voorkomen dat de buurtsuper het slachtoffer wordt'', betoogde hij en wilde eerst een totaalplan voor de omgeving Stenevate en daarna pas een besluit nemen. Hiervoor kreeg hij alleen steun van LPB. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement