Oudste Zeeuw (107) viert verjaardag noodgedwongen zonder familie

videoGOES - ,,Wist u dat u de oudste inwoner van Zeeland bent?", vraagt burgemeester Margo Mulder aan de jarige Aaltje Paulusse-Priester. De Goese wordt dinsdag 107 jaar. ,,Ik heb het aan al mijn collega-burgemeesters gevraagd, maar in geen enkele gemeente woont iemand van uw leeftijd.”

Het bezoek van de Goese burgemeester aan de 107-jarige bewoonster van woonzorgcentrum Randhof verloopt iets anders dan normaal. In verband met de coronacrisis mag zelfs de burgemeester niet naar binnen. Staande aan de weg, onderaan het raam van de jarige, brengt Mulder haar felicitaties noodgedwongen over via de telefoon. ,,Ik kom een andere keer nog wel langs voor koffie met een bolus", belooft zij aan de jarige.

Quote

We hebben het nu maar moeten doen met kusjes door de telefoon.

Aaltje Paulusse-Priester

De 107-jarige zwaait vanachter het glas naar beneden terwijl ze met de burgemeester praat. Ze is nog erg kwiek voor haar leeftijd. ,,Ach, het gaat wel wat achteruit. Maar ik volg het nieuws nog steeds, al is dat op het moment niet zo best. En ik kan nog steeds lopen en mezelf helpen overdag”, zegt ze terwijl ze weer in haar stoel voor het raam op de derde verdieping gaat zitten. ,,Maar u klinkt nog net zo fit als vorig jaar", vindt burgemeester Mulder, die haar prachtige bos bloemen dit keer af moet geven bij de ingang van Randhof.

Leuke dag

Want vanwege het coronavirus is Randhof verboden gebied voor bezoekers. Dat betekent dat Aaltje Paulusse deze memorabele dag doorbrengt zonder visite. Dus ook zonder familie. ,,Dat is wel zwaar hoor. We hebben het nu maar moeten doen met kusjes door de telefoon. Dat valt niet mee. Maar ik probeer er toch maar gewoon een leuke dag van te maken."

Burgemeester van Goes Margo Mulder zwaait naar de 107-jarige Aaltje Paulusse-Priester achter het raam van haar appartement.
Volledig scherm
Burgemeester van Goes Margo Mulder zwaait naar de 107-jarige Aaltje Paulusse-Priester achter het raam van haar appartement. © Johan Van Der Heijden