Volledig scherm
De ingang van het ADRZ-ziekenhuis in Goes. © Jeffrey Kutterink

Ouderenbonden in Goes klagen over parkeerbeleid bij ADRZ

GOES - Het Bondenberaad Groot Goes, het overkoepelend orgaan van de Goese ouderenbonden, heeft in een brief aan het ADRZ haar beklag gedaan over de grote afstand die ouderen sinds een half jaar moeten afleggen om bij de ingang van het ziekenhuis te komen.

In het verleden konden ouderen of mensen die slecht ter been waren pal voor de ingang worden afgezet, maar de zogeheten lus bij de ingang is door het ADRZ autoluw gemaakt vanwege de veiligheid. De ouderenbonden stellen dat cliënten dit als zeer klantonvriendelijk beschouwen. 'Ouderen moeten nu door weer en wind enkele tientallen meters over hellend terrein afleggen'. Ondanks de hulp van volgens het bondenberaad goedwillende vrijwilligers zou dat veel ouderen slecht zijn bevallen.

De ouderenbonden zeggen zich niet te herkennen in het beeld dat de vorige situatie, toen auto's nog tot aan de ingang konden rijden, erg onveilig was. Ze roepen het ziekenhuis op ervoor te zorgen dat ouderen weer bij de ingang kunnen worden afgezet.

De SP in Goes stelde onlangs ook al vragen over het onderwerp. Die waren meer gericht op het feit dat taxibusjes mensen niet meer bij de ingang mochten afzetten. Het college antwoordde toen, via welzijnsorganisatie SWVO, met het ziekenhuis te gaan praten.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement