Volledig scherm
De nieuwe groene containers voor het restafval in Goes. © Gemeente Goes

Ouderenbonden balen van grote nieuwe afvalcontainers in Goes

GOES - De verenigde ouderenbonden in Goes zijn het er niet mee eens dat inwoners door de gemeente Goes min of meer worden verplicht grote groene en grijze afvalcontainers van 240 liter te nemen.

In een brief aan de gemeente schrijft het Bondenberaad Groot Goes dat deze containers, zeker als ze vol zitten, lastig te verplaatsen zijn voor ouderen of mensen met een beperking.

De gemeente wil dat iedereen de grotere containers in elk geval drie maanden op proef neemt. Voor wie daarna zwaarwegende argumenten heeft om toch weer een kleiner exemplaar van 140 liter te willen, wordt wellicht een uitzondering gemaakt. 'Maar welke argumenten worden dan acceptabel geacht?', willen de bonden weten.  Al met al vinden ze dat de gemeente inwoners nu meteen al de keuze moet geven of ze een groene en grijze container van 140 of 240 willen hebben. 

De gemeente verspreidt deze week de nieuwe groene bakken en volgende week de grijze. In die laatste zit een chip. Mensen die de grijze container minder vaak aanbieden, gaan vanaf volgend jaar geld besparen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Andere locatie voor brandweerkazerne Heinkenszand lijkt uitgesloten, ondanks protest
    PREMIUM

    Andere locatie voor brandweer­ka­zer­ne Heinkens­zand lijkt uitgeslo­ten, ondanks protest

    HEINKENSZAND - Slikken of stikken. Dat gevoel overheerst bij bewoners van de Hoefbladstraat en Clara’s Pad in Heinkenszand. Een bewonersbijeenkomst afgelopen dinsdagavond heeft de onrust rondom de komst van een nieuwe brandweerkazerne in hun ‘achtertuin’ niet kunnen wegnemen. Omwonende Kim van Sabben: ,,Het kwam op ons over alsof al voor 99,9 procent zeker is dat de kazerne er komt.”