Volledig scherm
Het kruispunt Oude Rijksweg-Zanddijk bij Kruiningen gaat op de schop. Verkeer tussen Kruiningen en Yerseke heeft straks altijd voorrang. Auto's die vanaf de sluizen komen, moeten dan juist voorrang verlenen. © Joeri Wisse

Oude Rijksweg bij Kruiningen gaat vier weken dicht

KRUININGEN - De kruising van de Oude Rijksweg met de Zanddijk bij Kruiningen gaat op schop om de doorstroming te verbeteren. Daarvoor wordt de weg vier weken afgesloten. En dat gaan inwoners van Yerseke en Kruiningen merken: het wordt omrijden!

Hoe kom ik straks op m'n werk en weer thuis?

Vanaf 25 juni moeten auto's al bij 's-Gravenpolder van de A58 af om via de Vlakebrug naar Yerseke te rijden. Verkeer uit het mosseldorp dat richting Bergen op Zoom moet, wordt via station Kruiningen-Yerseke en de Goversweg geleid. Kruiningers die via A58 naar Goes en verder willen rijden, worden over de Kanaalweg gestuurd. Vrijdag 20 juli zit dat werk erop en rijdt het verkeer voortaan met een vloeiende bocht tussen Yerseke en Kruiningen.

Wat als het vakantieverkeer vaststaat bij de Vlaketunnel?

Tijdens de vier zomerweken dat de T-kruising wordt verbouwd, kan de N289 niet als alternatieve route worden gebruikt als er bijvoorbeeld calamiteiten zijn in de Vlaketunnel. Volgens een woordvoerder van de provincie is dit doorgesproken met Rijkswaterstaat. Bij ongelukken zal het verkeer al eerder moeten worden omgeleid, bijvoorbeeld via de Zeelandbrug.

Gebeurt er nog meer op de Oude Rijksweg?

Ja, aannemer P. Sinke begint maandag al met het vernieuwen van asfalt tussen de oprit naar de A58 en de Stationsweg bij Kruiningen. De weg gaat hiervoor enkele nachten dicht. Dit is een klus van een week. Na de bouwvak begint de aannemer aan de aanleg van een ovale rotonde ter hoogte van De Uitkijk. Die klus duurt zes weken, tot en met vrijdag 21 september. Voor de aanleg van de ovonde hoeft de weg niet te worden afgesloten.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Andere locatie voor brandweerkazerne Heinkenszand lijkt uitgesloten, ondanks protest
    PREMIUM

    Andere locatie voor brandweer­ka­zer­ne Heinkens­zand lijkt uitgeslo­ten, ondanks protest

    HEINKENSZAND - Slikken of stikken. Dat gevoel overheerst bij bewoners van de Hoefbladstraat en Clara’s Pad in Heinkenszand. Een bewonersbijeenkomst afgelopen dinsdagavond heeft de onrust rondom de komst van een nieuwe brandweerkazerne in hun ‘achtertuin’ niet kunnen wegnemen. Omwonende Kim van Sabben: ,,Het kwam op ons over alsof al voor 99,9 procent zeker is dat de kazerne er komt.”