Opvolger Scheepswerf Reimerswaal is nog niet bekend

Willem Adriaansens

Hansweert

De geruchtenstroom over de mogelijke opvolger(s) van Scheepswerf Reimerswaal is in volle gang. De werf vertrekt over een paar maanden naar Vlissingen-Oost. Voor de overname van het terrein doen verschillende namen de ronde. Wordt het de Sinke Groep, aannemersbedrijf Van der Straaten of zijn er nog andere kapers op de kust?

Volgens directeur Lau Sinke kunnen we de Sinke Groep wegstrepen. ,,Wij zijn niet actief bezig met een overname. We hebben voor die kade wel eens interesse getoond, maar daar heb ik al heel lang niks meer over gehoord."

Bij Van der Straaten is de reactie minder duidelijk. Directeur Leonard Pekaar reageert terughoudend: ,,Daar kan ik niks over zeggen, en ik weet het ook niet." Pekaar wil het gerucht niet bevestigen en ook niet ontkennen. ,,Nee, daar zeg ik niks over. Daarvoor moet je bij de Scheepswerf zijn."

Bij de scheepswerf zeggen ze niet met de de twee genoemde ondernemingen in gesprek te zijn. Directeur Rudi Pieters: ,,Maar er zijn  wel meerdere geïnteresseerden in de locatie. En je hebt er maar eentje nodig, hè. Maar die is er op dit moment nog niet."