Volledig scherm
© Thinkstock

Opsporen van nabestaanden verlopen Goese graven blijkt lastig

GOES - Goes wil bezuinigen op het onderhoud aan begraafplaatsen door verlopen grafbedekkingen te verwijderen. Het opsporen van nabestaanden blijkt echter een lastige klus.

Dat blijkt uit een voorstel van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad over het begraafplaatsenbeleid. Goes is vorig jaar begonnen met het aanschrijven van belanghebbenden op algemene graven, uitgegeven na 1970, waarvan de uitgiftetermijn is verstreken.

Maar door de vele vragen die dit bij nabestaanden oproept en het vooral bij oudere graven zeer arbeidsintensieve werk om nabestaanden te vinden, is het niet gelukt om dit jaar alle grafbedekkingen die in aanmerking komen te verwijderen. Vooral in Wolphaartsdijk zijn veel graven (80) waravan geen nebestaanden bekend zijn. Daarom zijn er bordjes geplaatst met het verzoek contact op te nemen. De grafbedekkingen kunnen wettelijk echter pas worden verwijderd één jaar na plaatsing van de publicatie op het graf.

Overigens kunnen de tarieven de komende jaren min of meer stabiel blijven, afhankelijk van het aantal begrafenissen. Dat blijkt moeilijk te voorspellen, in Goes is het verloop grillig.