Volledig scherm
PREMIUM
Kees van Winkelen uit Sint-Annaland deed eerder al onderzoek naar de subsidie waarmee de gemeenschapsmunt SamenDoen is opgezet. © Leo Adriaansen

Opnieuw onderzoek naar subsidie spaarsysteem SamenDoen op Tholen

THOLEN - Onderzoekers van accountantskantoor Ernst & Young nemen de financiële verantwoording voor het opzetten van spaarpuntensysteem SamenDoen op Tholen opnieuw onder de loep. Ernst & Young doet het onderzoek in opdracht van de Europese Unie. Dat blijkt uit een brief van de gemeente Tholen aan Kees van Winkelen.

Doel van het onderzoek is controleren of de EU-subsidie, verstrekt aan iCare4u voor het opzetten van het spaarsysteem, wel volgens de regels is besteed. De gemeente Tholen kreeg hiervoor acht ton Europese subsidie.

Voor Kees van Winkelen uit Sint-Annaland, die ruim twee jaar onderzoek doet naar de subsidiebestedingen, is het aangekondigde onderzoek van accountantskantoor Ernst & Young een teken aan de wand dat de subsidie niet altijd rechtmatig is gebruikt. Hij twijfelt daar al langer aan. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Familieleden van van verongelukte fietsers in Goes: ons leven heeft glans verloren

    Familiele­den van van verongeluk­te fietsers in Goes: ons leven heeft glans verloren

    MIDDELBURG - Met een grote foto onder zijn arm komt Bas Wolferts de rechtbank in Middelburg binnen. Het verliefde stel op de foto is zijn 33-jarige schoonzus Alice Dessi uit Goes en haar 30-jarige Macedonische vriend Miki Trpkovski. Ze zaten in de nacht van 28 oktober 2018 samen op een fiets toen ze bij het oversteken van de Van de Spiegelstraat in Goes werden aangereden door een auto. Ze overleefden de klap niet.