Volledig scherm
Het buitengebied bij Kloetinge. © Google Streetview

Opnieuw leerling lastiggevallen door fietsende man bij Kloetinge

GOES - Een leerling van basisschool De Wingerd in Goes is donderdagmiddag bij het naar huis fietsen lastiggevallen door een man op de fiets. Het gaat wellicht om dezelfde man die twee weken geleden ook al een leerling van De Kloetingseschool benaderde.

Toen deed de man de jongen oneerbare voorstellen, maar daar was donderdag geen sprake van volgens directeur Lizo Koppejan van De Wingerd. ,,In feite deed de man niet eens iets strafbaars. Het ging eerder om merkwaardig gedrag. Volgen, inhalen en weer afremmen, oogcontact maken...’’ De jongen heeft volgens Koppejan goed gehandeld door af te slaan en thuis te vertellen over het voorval. De ouders en de school hebben er melding van gemaakt bij de politie. De school heeft alle ouders per mail ingelicht.

Alert

Koppejan zegt niet te weten of het donderdag om dezelfde man ging die twee weken geleden de leerling van de Kloetingseschool lastigviel. Beide incidenten vonden plaats rond Kloetinge. ,,Natuurlijk ben je geneigd te denken dat het om dezelfde man gaat. Maar zeker weten doen we het niet.’’ Waar mogelijk probeert de school alert te zijn, al is dat volgens de directeur lastig zodra kinderen naar huis gaan en zich buiten het zicht van de school bevinden. Ouders hebben volgens Koppejan rustig gereageerd. ,,Ik heb geen enkele reactie gekregen op de mail die we hebben verstuurd.’’

Directeur Ron Meuldijk van de Kloetingseschool laat weten dat er op zijn school niets vervelends meer is gebeurd na het incident van twee weken geleden. ,,Maar nu de leerling van De Wingerd is lastiggevallen, gaan we de ouders toch weer even waarschuwen dat het gevaar nog niet geweken is. Ik had eigenlijk gehoopt dat de man zich koest zou houden, nadat het in de media was geweest. Het is allemaal erg vervelend.’’

Dat vindt de politie ook. Een woordvoerder laat weten dat de zaak de aandacht heeft. ,,Of de man strafbare feiten heeft gepleegd, moet nog blijken, maar aanspreken kunnen we natuurlijk iedereen. We willen deze man in elk geval graag eens vragen waarom hij dit doet.’’ De politie zal waar mogelijk de komende tijd extra surveilleren rondom de tijden waarop de school in- en uitgaat.

Volgens de woordvoerder zijn er bij de politie geen andere meldingen binnengekomen dan die over de incidenten met de leerlingen van de Kloetingseschool en De Wingerd.

De man die twee weken geleden de leerling van de Kloetingseschool benaderde was van middelbare leeftijd en reed op een witte fiets. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeland Refinery ontvangt extra reactor waarmee de uitstoot van C02 daalt

    Zeeland Refinery ontvangt extra reactor waarmee de uitstoot van C02 daalt

    NIEUWDORP - Bij Zeeland Refinery in Nieuwdorp is de extra reactor voor de hydrocracker, het kloppend hart van de olieraffinaderij, aangekomen. Het gevaarte van 600 ton is op zijn plek gehesen. Volgend jaar wordt de extra reactor aangesloten. Daarmee kan de hydrocracker energiezuiniger werken en kan hij nog beter de internationale concurrentie aan. Per jaar wordt 10.000 ton C02 (koolstofdioxide) minder uitgestoten. Aandeelhouders Total en Lukeoil hebben 40 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding.