Volledig scherm
Een impressie van Aedes Maritima.

Opknapplan Oude Havengebied Colijnsplaat lovend ontvangen

COLIJNSPLAAT - Het Oude Havengebied in Colijnsplaat is niet het mooiste stukje van het dorp. Nog niet, want er liggen plannen die het terrein moeten omtoveren in een waar recreatieoord. De opwaardering moet Colijnsplaat de bijnaam 'parel van de Oosterschelde' gaan opleveren.

De Oude Haven is de verbindende factor tussen de recreatiezone, het dorpscentrum en het werkgebied, maar dat is met de huidige inrichting van het terrein totaal niet zichtbaar. De afgelopen maanden hebben ondernemersvereniging, dorpsraad, watersportvereniging, een aantal inwoners en de gemeente Noord-Beveland samen plannen ontwikkeld die daar verandering in moeten brengen. De werkgroep presenteerde zijn ideeën maandagavond in een bomvol dorpshuis.

Vanaf de Voorstraat gezien blijft het oude rechthuis het middelpunt van het gebied, met aan de linkerkant appartementencomplex Aedes Maritima en aan de rechterzijde een plein dat dorp en havengebied met elkaar verbindt. Rechts naast het plein is ruimte voor een gebouw dat het Oude Haventerrein afbakent en daarachter worden parkeerplaatsen aangelegd die ook voor evenementen gebruikt kunnen worden. Een niet alledaagse trap lokt mensen de dijk op, maar ze kunnen ook op de treden gaan zitten om te genieten van het water waarmee een deel van de Oude Haven (weer) gevuld is.

De meeste toehoorders zijn lovend over de ideeën, zo blijkt na afloop van de presentatie als inwoners en leden van de werkgroep met elkaar in gesprek gaan tijdens een discussieronde. De één heeft nog veel vragen, de ander spoort de gemeente aan om vooral snel te beginnen met de herinrichting. Alle op- en aanmerkingen worden geïnventariseerd en de gemeenteraad zal zich binnenkort over de plannen buigen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement