Volledig scherm
Aan de oostkant van de Goese binnenstad biedt de bibliotheek nu nog de mogelijkheid voor een toiletbezoek. © Merlin Daleman

Openbaar toilet aan oostkant van Goese binnenstad gaat veel geld kosten

GOES - Een nieuw openbaar toilet aan de oostkant van de Goese binnenstad gaat de gemeente veel geld kosten. Voor minder dan een ton gaat het waarschijnlijk niet lukken.

Dat melden burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. Die liet vorig jaar weten graag een openbaar toilet aan de oostkant van de stad te willen als de bibliotheek (waar mensen nu nog een plasje kunnen plegen) straks naar het Kolveniershof verhuist.

Volgens het college zijn er twee mogelijkheden. Een losstaande toiletunit kost ongeveer een ton. Er kan ook een pand worden aangekocht om daar een openbaar toilet in te maken, maar in dat geval lopen de kosten waarschijnlijk nog hoger op. B en W stellen voor om voorlopig geen besluit te nemen, maar de kwestie mee te nemen in een nieuw op te stellen visie voor de binnenstad.

Haast is ook niet echt geboden, want de verhuizing van de bibliotheek staat op een laag pitje. De gaat namelijk pas door als het huidige pand van de bieb is verkocht. Een potentiële koper haakte af, omdat de vereniging van eigenaren van het totale gebouw ging niet akkoord met het plan om in het bibliotheekpand appartementen te maken.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement