Volledig scherm
Van links naar rechts: auters Frank de Klerk en Ad tramper en Mattie van Willegen. © Johan van der Heijden

Op zoek naar handtekeningen in de Goese binnenstad

GOES - De signeersessies die boekhandelaar en uitgever Anthoni Fierloos van Het Paard van Troje in Goes met enige regelmaat organiseert, zijn inmiddels bekend. Maar voor zijn nieuwste uitgave, het informatieve stripprentenboek Verder op zoek naar Zeeland, wilde hij het eens over een andere boeg gooien.

Niet 'standaard' in de winkel, maar op vijf verschillende locaties in de binnenstad. Op zoek naar handtekeningen dus, voor de mensen die het boek in bezit hebben.

Verder op zoek naar Zeeland leent zich daar ook uitstekend voor, want er werkten liefst elf mensen aan mee: negen auteurs, een tekenaar en een vormgever. Danker Jan Oreel maakte de thematische tekeningen, die door de schrijvers zijn voorzien van lezenswaardige informatie.

Auteurs Ad Tramper en Frank de Klerk hadden zich zaterdag in de gewelven onder Slot Oostende in aanbouw geposteerd. Een straalkacheltje en een neut hield de heren warm. "Dit is toch gewoon een ervaring?" zei Tramper, nadat hij weer een boek had voorzien van een krabbel. De mannen hadden eigenlijk continu aanloop. Mattie van Willegen vond het de moeite waard om te komen vanuit Vlissingen. "Ik heb het boek vorige week gekregen voor mijn verjaardag." Ook het eerste deel heeft zij in bezit. "De geschiedenis, de korte en krachtige teksten en het zoekelement spreken me aan." De andere medewerkers aan het boek zaten in het lunchcafé onder het stadhuis (René Verhulst, Margot Verhaagen en Veronique de Tier), Het Paard van Troje (Danker Jan Oreel en vormgever Henk Wittenberg) het museumcafé (Jan Zwemer en Eugène de Kok) en boekhandel De Koperen Tuin (Peter de Jonge en Arend van der Wel). Voor wie alle handtekeningen had verzameld, was er een prent op uit het boek op stevig papier.