Een van de onderdelen van de jaarlijkse herdenking van de Slag om de Schelde is de Mallardmars
Volledig scherm
Een van de onderdelen van de jaarlijkse herdenking van de Slag om de Schelde is de Mallardmars © Johan Van Der Heijden

Oorlogsfoto's op canvas in alle Borselse dorpen

HEINKENSZAND - Een groot canvasdoek in ieder dorp met daarop een foto van het dorp tijdens de oorlog. Het is één van de ideeën om de herdenking van de Slag om de Schelde dit jaar extra aandacht te geven in de gemeente Borsele. 

Dit najaar wordt herdacht dat het 75 jaar geleden is dat de geallieerden grote delen van Zeeland hebben bevrijd.  In Borsele is een werkgroep aan de slag gegaan om extra activiteiten te organiseren. Een voorbeeld is een creatieve wedstrijd voor scholieren. ,,Dit is ontstaan vanuit de gedachte om kinderen een gedicht te laten schrijven”, zegt Gilbert Lelyveld van de gemeente Borsele. ,,Wij hebben dit wat breder getrokken omdat misschien niet ieder kind iets heeft met dichten.” 

Dat betekent dat de kinderen ook mee kunnen doen met andere vormen van kunst.  En misschien wel het meest spectaculair is het idee om op de vier plekken waar de geallieerden aan land kwamen vuur te ontsteken en dat 24 uur te laten branden. ,,Daarom heen kan je veel organiseren. Wandelingen bijvoorbeeld of verhalen vertellen.” 

Het conceptplan wordt volgende week in de gemeenteraad besproken. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Geen laatste afscheid voor echtpaar door getouwtrek rond coronaregels bij woonzorgcentrum in Goes
    PREMIUM

    Geen laatste afscheid voor echtpaar door getouwtrek rond coronare­gels bij woonzorg­cen­trum in Goes

    GOES - De laatste wens van een echtpaar om elkaar nog één keer in Goes te zien voordat de man zou sterven, mondde woensdagavond uit in een fikse ruzie. Stichting Ambulance Wens Nederland beschuldigde woonzorgcentrum Rehoboth van onmenselijk handelen, omdat een cliënt geen afscheid mocht nemen van haar stervende man. Zorgkoepel Cedrah, waaronder Rehoboth valt, zegt dat Ambulance Wens leugens verspreidt.