Volledig scherm
© Dreamstime

Ook Noord-Beveland loopt warm voor nascheiding plastic afval

WISSENKERKE - Nascheiding van plastic afval lijkt het ook te gaan halen in de gemeente Noord-Beveland. Wethouder Adrie van der Maas was donderdagavond tijdens de informatieve raadsvergadering positief over die methode en ook veel raadsfracties leken er wel oren naar te hebben.

,,Ik ben blij dat wij niet heel veel hebben geïnvesteerd in andere methoden zoals Diftar of laagfrequent inzamelen”, aldus Van der Maas. ,,Daarom hebben wij nu de kans om mee te doen met de pilot met nascheiding.”

Communicatie

De rode draad tijdens het debat was bewustwording en communicatie. Daar waren raad en wethouder het over eens. Het is nodig om het aandeel GFT in het restafval flink te laten dalen. ,,Want het vele GFT maakt dat wij een topper zijn in de kilo's restafval. Daar is nog een flinke slag in te slaan.”

Van der Maas wees ook op het grote aantal parken in de gemeente. ,,Daar is heel veel verkeerde scheiding. Dat vervuilt onze afvalscheiding behoorlijk. Misschien dat we steekproeven kunnen nemen, kerngericht en parkgericht. Als dat veel verschilt, kunnen we er misschien beleid op maken.”

Op 20 december neemt de raad een besluit.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement