Volledig scherm
© Dreamstime

Ook Noord-Beveland loopt warm voor nascheiding plastic afval

WISSENKERKE - Nascheiding van plastic afval lijkt het ook te gaan halen in de gemeente Noord-Beveland. Wethouder Adrie van der Maas was donderdagavond tijdens de informatieve raadsvergadering positief over die methode en ook veel raadsfracties leken er wel oren naar te hebben.

,,Ik ben blij dat wij niet heel veel hebben geïnvesteerd in andere methoden zoals Diftar of laagfrequent inzamelen”, aldus Van der Maas. ,,Daarom hebben wij nu de kans om mee te doen met de pilot met nascheiding.”

Communicatie

De rode draad tijdens het debat was bewustwording en communicatie. Daar waren raad en wethouder het over eens. Het is nodig om het aandeel GFT in het restafval flink te laten dalen. ,,Want het vele GFT maakt dat wij een topper zijn in de kilo's restafval. Daar is nog een flinke slag in te slaan.”

Van der Maas wees ook op het grote aantal parken in de gemeente. ,,Daar is heel veel verkeerde scheiding. Dat vervuilt onze afvalscheiding behoorlijk. Misschien dat we steekproeven kunnen nemen, kerngericht en parkgericht. Als dat veel verschilt, kunnen we er misschien beleid op maken.”

Op 20 december neemt de raad een besluit.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ISD geëist voor incidentje op Stationsplein in Goes

    ISD geëist voor incidentje op Stations­plein in Goes

    MIDDELBURG - Eigenlijk was het die 15e juni gewoon een vervelend incidentje, daar op het Stationsplein in Goes. Maar dat kleine incidentje was voldoende voor het Openbaar Ministerie om de ISD-maatregel tegen de 56-jarige Haarlemmer H. van der S. te eisen. Van der S. was op weg naar Vlissingen, stapte uit in Goes en babbelde wat met een paar mannen die daar stonden. Het ging over voetbal. Van der S. haalde een bal uit zijn tas, zag dat die wegrolde en schopte die in de richting van de scootmobiel van een van de drie mannen. Een lampje raakte beschadigd, de mannen wilden geld zien en omdat hij niet kon of wilde betalen en namen ze zijn tas in beslag. Van der S., met de nodige drank op, werd boos en zou tegen een been van een van de mannen hebben geschopt. Binnen de kortste keren stond de politie voor zijn neus en zit hij sindsdien achter de tralies. Mede door de talloze geflopte hulptrajecten, zijn weigering om mee te werken aan reclasseringstoezicht en het risico van een mislukte voorwaardelijke straf restte de officier niets anders dan een onvoorwaardelijke ISD-maatregel te eisen.