Ontmoetingshof in Yerseke is voor jong en oud

YERSEKE - Het zorgcentrum mag dan wel Moerzicht heten,  zo'n twee derde van de bewoners zagen tot voor kort letterlijk en figuurlijk geen moer als ze naar buiten keken. In plaats van vergezichten op de Yerseke Moer, keken de bewoners wiens woning niet aan de voorkant is gelegen op afvalcontainers en geparkeerde auto's.

Yersekenaar Johan Kole vond dat maar niets en opperde via de cliëntenraad het pleintje achter het zorgcentrum om te toveren tot een beleeftuin. Het idee werd omarmd door R&B Wonen, Zorggroep Ter Weel en de gemeente Reimerswaal. Met steun van Vrienden van Moerzicht en het lokale ouderenfonds SOOK werd het plan afgelopen maanden uitgevoerd. 

Ontmoetingshof

Aan Kole de eer om woensdagmiddag de tuin te openen door de naam -Ontmoetingshof- te onthullen. Die naam werd gekozen uit inzendingen voor de prijsvraag. Op de openingsmiddag werd ook nog een bankje onthuld, betaald uit de nalatenschap van oud-bewoonster en natuurliefhebster Bets Bustraan.

Ook voor kinderen van de drie Yersekse basisscholen was een rol weggelegd. Zij hadden bloembakken beschilderd en gaven de zaadjes water. Zowel Kole als de andere betrokken partijen hopen dat het daar niet bij blijft en dat de kinderen de komende jaren veel te vinden zijn in Ontmoetingshof om de tuin te onderhouden.

Woensdagmiddag hadden de kinderen het in elk geval prima naar hun zin.  Veel oog voor de tuin hadden ze nog niet, maar met de schmink, ballonnen en grabbelton op de voorjaarsmarkt vermaakten ze zich prima.

Volledig scherm
Kinderen geven planten water in de beleeftuin. © PZC
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Leefbaar Reimerswaal: ‘Beheerder dorpshuis Krabbendijke onmiddellijk ontslaan’
    PREMIUM

    Leefbaar Reimers­waal: ‘Beheerder dorpshuis Krabbendij­ke onmiddel­lijk ontslaan’

    KRABBENDIJKE - Raadslid Marien Weststrate vindt dat de gemeente Reimerswaal dorpshuis De Meiboom in Krabbendijke moet sluiten en de beheerder moet ontslaan. In het dorpshuis trof de politie eerder deze week een hennepplantage aan. Weststrate wil dat De Meiboom voor minimaal drie maanden dicht gaat. ,,En de beheerder moet met onmiddellijke ingang worden ontslagen", zegt de fractievoorzitter van Leefbaar Reimerswaal.