Volledig scherm
PREMIUM
De eigenaar en exploitant van restaurant Caisson in Biezelinge bindt de strijd aan met de gemeente Kapelle over een boete van 1360 euro voor het verkopen van alcohol aan een meerderjarige. © Willem Adriaansens

Onrust in Kapelle: torenhoge boetes voor niet controleren ID bij verkoop alcohol aan meerderjarigen

BIEZELINGE - ,,Een boete van 1360 euro omdat we alcohol zouden hebben geschonken aan een 18-jarige”, vertelt Hilanda de Bruine. De eigenaresse van restaurant Caisson vindt die boete onverteerbaar. ,,Volgens de wet hebben we helemaal niks fout gedaan.”

Wat is er dan precies gebeurd? Op 14 augustus 2019 is blijkbaar een mystery-shopper op bezoek geweest bij Caisson. Blijkbaar, want in het restaurant heeft niemand zich gemeld. Pas 12 dagen later krijgt De Bruine een telefoontje. ,,Een matig Nederlands sprekende vrouw, die achteraf een Buitengewoon Opsporingsambtenaar blijkt te zijn, belde mij op. Ik dacht dat ik met een oplichter te maken had. Ik heb de vrouw verzocht een mail te sturen met haar verhaal.”

Die mail valt, twee weken na het bezoek, op de digitale deurmat. Pas dan is het De Bruine duidelijk wat er aan de hand is. ,,De vrouw is langs geweest met een mystery-shopper van 18 jaar. Die heeft een wijntje besteld en gekregen. En volgens de brief is de gast niet naar een ID-bewijs gevraagd.”

En daar wringt hem de schoen.