Volledig scherm
De nieuwe coalitie van SGP, Leefbaar Reimerswaal en PvdA wil randweg Schuitweg in Yerseke dootrekken naar de Postweg. © Joeri Wisse

Onderzoek naar doortrekken randweg Yerseke

YERSEKE - De nieuwe coalitie in Reimerswaal wil zo snel mogelijk onderzoeken of de randweg Yerseke kan worden doorgetrokken naar de Postweg, de provinciale weg richting Kapelle en Goes.

,,Het is lange tijd de bedoeling geweest om de Schuitweg door te trekken naar de Postweg. Rond de eeuwwisseling is het plan vanwege bezuinigingen geschrapt", zegt wethouder Jaap Sinke. Binnenkort begint de bouw van Steehof III. Aanleiding voor SGP, Leefbaar Reimerswaal en PvdA om de randweg weer op de agenda te zetten.

Volledig scherm
De dam die naar een inmiddels afgebroken schuur leidde, wordt straks gebruikt als bouwweg voor het laatste deel van nieuwbouwwijk Steehof in Yerseke. © Joeri Wisse

,,Behoorlijk wat mensen uit de wijken Steehof en Hogewerf willen dat de weg wordt doorgetrokken", weet de wethouder. Volgens hem kunnen ook de Damstraat, Steeweg en Molenlaan hierdoor worden ontlast. Voor de afwikkeling van het verkeer naar de toekomstige kerk van de gereformeerde gemeente aan de Steeweg biedt een nieuwe randweg weinig soelaas, denkt Sinke. Veruit het grootste deel van de kerkgangers is afkomstig uit Yerseke zelf.

Het ontwerp voor Steehof III heeft onlangs ter inzage gelegen. Oud SGP-raadslid Hans Rottier, toekomstig bewoner van de wijk, greep de gelegenheid aan om te pleiten voor een tweede toegangsweg van de Steehof, over een bestaande dam naar de Steeweg. Sinke: ,,Naar aanleiding daarvan hebben we besloten de dam te laten liggen. Die kan als bouwweg dienen, waardoor zwaar verkeer niet door de kinderrijke wijk hoeft te rijden." Wanneer de veertig huizen zijn gebouwd, moet de dam alsnog weg. ,,Die ruimte is nodig om een waterberging aan te leggen." 

Met Steehof III is uitbreidingswijk vol. Tussen Steehof, de nieuwe kerk en de geplande rondweg is er dan nog één gebied in Yerseke over om huizen te bouwen: Deurloohoek. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Andere locatie voor brandweerkazerne Heinkenszand lijkt uitgesloten, ondanks protest
    PREMIUM

    Andere locatie voor brandweer­ka­zer­ne Heinkens­zand lijkt uitgeslo­ten, ondanks protest

    HEINKENSZAND - Slikken of stikken. Dat gevoel overheerst bij bewoners van de Hoefbladstraat en Clara’s Pad in Heinkenszand. Een bewonersbijeenkomst afgelopen dinsdagavond heeft de onrust rondom de komst van een nieuwe brandweerkazerne in hun ‘achtertuin’ niet kunnen wegnemen. Omwonende Kim van Sabben: ,,Het kwam op ons over alsof al voor 99,9 procent zeker is dat de kazerne er komt.”