Volledig scherm
gemeentehuis Borsele © Melita Lanting

Onderzoek: inwoners van Borsele zijn tevreden

HEINKENSZAND - Inwoners van Borsele zijn tevreden. De woonomgeving, de dienstverlening van de gemeente en zorg en welzijn, het scoort allemaal ruim voldoende. Dat blijkt uit onderzoek onder inwoners van Borsele.  

Alle inspanningen die de gemeente heeft gedaan zoals cursussen helder schrijven, een nieuwe website en snel reageren op meldingen in de Buiten Beter-app werpen z’n vruchten af. De gemeente scoort over de hele linie beter dan vier jaar geleden. ,,Het mooie van zo’n onderzoek is dat je inzicht krijgt waar je als gemeente staat", zegt burgemeester Gerben Dijksterhuis. De onderzoekers vergelijken de resultaten met gemeenten van dezelfde omvang en dan hoort Borsele bij de beste acht gemeenten. 

Het rapport geeft ook stof tot nadenken. Uit de peiling blijkt bijvoorbeeld dat zeven procent van de inwoners aangeeft weinig betekenisvolle contacten te hebben. Eenzaamheid dus. ,,Daar moeten we mee aan de slag”, zegt Dijksterhuis. Ook inwoners hebben verschillende suggesties gedaan voor verbeteringen. Het hele rapport is te lezen op Borsele.nl

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement