Onderzoek in Goes moet uitwijzen hoe hard verdachte van dodelijk ongeluk precies reed

VideoGOES - Ruim een uur later dan was aangekondigd, ging dinsdagavond rond kwart over acht de Van de Spiegelstraat in Goes op slot en begonnen de politie en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) aan hun onderzoek naar het dodelijk ongeluk dat vorig jaar oktober plaatsvond.

Daarbij kwamen een 33-jarige vrouw uit Goes en haar 30-jarige vriend uit Macedonië om het leven. Zij zaten samen op de fiets toen ze bij Ockenburg wilden oversteken. Ze werden geschept door de toen 19-jarige verdachte uit Kloetinge. ‘Die moet echt heel hard gereden hebben’, concluderen een paar toeschouwers dinsdagavond, terwijl ze kijken hoe met een zwarte Peugeot, voorzien van een camera, een aantal remproeven wordt gedaan op de plek waar het in oktober helemaal mis ging. Een ouder echtpaar, bezig aan een wandelingetje, vraagt wat er precies gebeurt. Als ze het antwoord horen, benen ze snel verder. ‘Ik hoef niet te zien hoe dat ongeluk wordt nagespeeld, hoor’, zegt mevrouw.

Volledig scherm
© HVZeeland

Geen reconstructie

Volgens Elke Kool van het Openbaar Ministerie gaat het deze avond echter niet om een reconstructie. ,,Bij een reconstructie probeer je in beeld te krijgen wat er precies is gebeurd’’, legt ze uit. ,,Maar dat is hier niet aan de orde. We weten dat de verdachte te hard reed en twee mensen heeft aangereden.’’ Het gaat in dit geval om een zogeheten biometrisch onderzoek, dat precies moet uitwijzen hoe hard de verdachte reed. Daarvoor worden onder meer de camerabeelden gebruikt die destijds zijn gemaakt in de omgeving van het ongeluk, onder meer bij de twee nabijgelegen tankstations. 

De uitkomsten van het onderzoek zullen pas later naar buiten komen. De verdachte van het ongeluk, een inmiddels 20-jarige inwoner van Kloetinge, zit sinds kort weer thuis. Hij mag het vervolg van zijn proces, onder strikte voorwaarden, in vrijheid afwachten.

Volledig scherm
De auto van de verdachte na het ongeluk. © HV Zeeland
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement