Volledig scherm
De stadshaven van Goes. © Rob Paardekam

Ondernemers Goes dagen inwoners uit om loflied op hun stad te schrijven

GOES - Kapelle heeft al ‘Kapelle met een K’, het nummer van Ans Schilders dat lokaal is uitgegroeid tot een soort cultliedje. Misschien krijgt Goes ook wel zoiets, nu ondernemersvereniging OOG inwoners oproept een loflied op de stad te schrijven.

Goesenaren krijgen tot 12 oktober de tijd om hun liedje van maximaal twintig regels in te sturen. ‘Het hoeft niet te rijmen, als er maar liefde voor de stad Goes uit spreekt’, valt te lezen op ondernemersplatform Zo Goes. Liedjes hoeven niet daadwerkelijk te worden uitgebracht, het gaat feitelijk meer om gedichtjes. De tien mooiste komen op posterformaat in de etalages van winkels te hangen.

Onder het bericht op Facebook worden al enkele gedichten geplaatst, maar of die kans maken op een plek bij de tien winnaars is maar zeer de vraag. ‘Eeuwig miezerig, en ondermaats. Voel me nergens minder welkom als in m’n eigen plaats’’, is een passage uit één van de gedichtjes. ‘Ambtenaren, handhavers , klootviolen, wetgeving die nergens over gaat. We hebben toch maar liever dat jou camper daar niet langer staat’.

Wie z’n liefde voor Goes tot uitdrukking wil brengen in een lied/gedicht kan mailen naar gedicht@zogoes.nl. Afgeven bij de boekhandels Paard van Troje of De Koperen Tuin kan ook.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement