Volledig scherm
© PZC

Omwonenden locatie mfa Kloetinge willen dat plan wordt opgeschort

KLOETINGE - Omwonenden van de beoogde locatie voor nieuwbouw van de Kloetingseschool en kinderopvang willen dat het plan wordt opgeschort. Dat schrijft het comité in een brandbrief aan het Goese college en gemeenteraad.

De zogeheten multifunctionele accommodatie (mfa) is voorzien aan de Zomerweg, op de huidige plek van de kinderopvang. Omwonenden zijn echter allerminst gelukkig met die locatie. Ze vinden dat die zonder inspraak is gekozen. Naar aanleiding van een gesprek met vertegenwoordigers van de gemeente had het comité de hoop dat een stap terug zou worden gedaan in het proces en dat opnieuw met de wethouder over het plan kon worden gesproken. Dat blijkt volgens de omwonenden niet het geval. De bezwaren tegen het plan zouden, tot teleurstelling en verbijstering van het comité, 'volledig van tafel zijn geveegd'. Het raadsbesluit is genomen en de locatie en inmiddels ook de architect voor het gebouw staan vast, kregen de omwonenden te horen. "Daarom hebben wij nu de aanval geopend en gaan we de confrontatie met de gemeente aan", aldus een strijdbare Theo Spinnewijn namens het comité. Dat vraagt zich in de brief onder meer af hoe het' in vredesnaam mogelijk is dat een school wordt gevestigd in een steeds verder vergrijzende buurt'. Volgens de omwonenden is communicatie met belanghebbenden 'willens en wetens aan de laars gelapt' en is sprake van een 'misleidende voorstelling van zaken aan de raad'.

De gemeente heeft de brief maandag nog niet ontvangen en kan daarom nog niet reageren. Wethouder Derk Alssema heeft eerder al aangekondigd dat omwonenden zijn uitgenodigd om zitting te nemen in een klankbordgroep.