Volledig scherm
Het knuffelschaap gooit hoge ogen tijdens de voorstelling van poppentheater De Vliegende Koffer. © Marcelle Davidse

Omdat iedere eeuweling een feest verdient (video)

COLIJNSPLAAT - Poppentheater De Vliegende Koffer streek dinsdagmiddag neer in het Colijnsplaatse zorgcentrum Cleijenborch. Het optreden is onderdeel van de feestweek waarmee Stichting Ouderenzorg Noord-Beveland haar honderdjarig bestaan viert.

'En de herder, hij breit maar voort. Eén recht en één averecht.' Betty Visser en Paul Custers van De Vliegende Koffer brengen Truus Koopmans' lied uit 1959 ten gehore, maar het is toch vooral hun collega Charlotte de Lange die met haar pluchen schaap de aandacht trekt. De blatende handpop zit in een rieten picknickmand en Charlotte loopt tussen de aanwezige ouderen door. De één na de ander strekt zijn armen uit om het beest een aai of een kus te geven.

Saskia & Serge
Bewoners van Cleijenborch hoeven zich tijdens de feestweek niet te vervelen. Ze kunnen elke dag aanschuiven bij een activiteit. Vandaag is dat een lekkernijenmarkt, morgen komen Saskia en Serge langs en vrijdag showen medewerkers van het zorgcentrum bruidsmode van vroeger en nu. Want iedere eeuweling verdient een feestje, aldus directeur Jolanda Meijer-Poelman in haar toespraak.

Rustoord
De geschiedenis van honderd jaar ouderenzorg in Noord-Beveland reikt terug naar 8 november 1916, toen diaconiehuis Rustoord de deuren opende in de Colijnsplaatse Havelaarstraat, in die tijd nog Molenweg. De huidige naam Stichting Ouderenzorg Noord-Beveland ontstond in 1990, toen de besturen van de drie bejaardencentra op het eiland fuseerden: Pension Tehuis Noord-Beveland in Kortgene, Vredestein in Wissenkerke en Rustoord in Colijnsplaat.

Feest
Geen van de drie bejaardenhuizen bestaat nog, maar zij hebben er wel voor gezorgd dat hun opvolger Cleijenborch een feestje kan vieren.

Het poppentheater in zorgcentrum Cleijenborch (Colijnsplaat) in verband met 100 jaar ouderenzorg.