Volledig scherm
© Thinkstock

OM wil tbs verlengen voor Goesenaar die eigenaar benzinestation doodde

MIDDELBURG – Het Openbaar Ministerie in Middelburg heeft de rechtbank vandaag verzocht de tbs met dwangverpleging van de 40-jarige Goesenaar M. T. met twee jaar te verlengen. T. werd in november 2002 veroordeeld tot tien jaar cel en tbs met dwangverpleging voor een overval waarbij T. een man om het leven bracht.

T. en een twee jaar jongere maat overvielen op 8 november 2001,  gewapend met een vuurwapen en een mes, een BP-station bij hen in de wijk in Goes. De exploitant daarvan, de toen 50-jarige Gillis Brouwer, werd daarbij neergestoken en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. In 2002 was 15 jaar cel tegen hem geëist. 

Pakjes sigaretten

Camerabeelden lieten zien dat de twee het benzinestation binnenstormden, dat T. naar de kassa liep en Brouwer zonder veel omhaal met het mes neerstak. Toen de kassa niet open ging, vertrok het duo met slechts enkele pakjes sigaretten.

Hoewel T. in eerste instantie vooruitgang boekte met zijn behandeling, ging hij onlangs in de fout toen hij ging experimenteren met harddrugs. 

Uitspraak: 26 juli.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement