Volledig scherm
Het bericht van de NS over het sluiten van de wachtruimte. © Joeri Wisse

NS en Prorail zijn vandalisme zat: wachtruimte Krabbendijke definitief dicht

KRABBENDIJKE - Brave treinreizigers in Krabbendijke hebben het afgelegd tegen vandalen en hangjongeren.

Prorail en NS zijn de rommel en vernielingen in het verwarmde wachtlokaal zo zat, dat ze de ruimte voorgoed hebben gesloten. Je kon een bakje koffie uit het automaat halen en een krantje lezen aan de leestafel. Of op koude dagen in een sfeervol decor -het fotobehang suggereerde de aanwezigheid van een imposante boekenkast- je verwarmen aan het snorrende kacheltje.

Op slot

Voor een klein station als Krabbendijke was de wachtruimte in het oude stationsgebouw vorstelijk te noemen. Was. Want NS en Prorail hebben twee maanden geleden besloten vanwege aanhoudend vandalisme het lokaal definitief op slot te draaien.

"De ruimte werd gebruikt als hangplek, wat voor reizigers niet prettig was. Ze konden door de vernielingen en vervuiling geen gebruik maken van de wachtruimte en de aanwezigheid van hangjongeren zorgde voor overlast en het creëerde geen prettige sfeer voor andere reizigers", licht NS-woordvoerder Inge Rijgersberg het besluit toe.

Vandalisme

Al snel na de opening van de wachtruimte in 2015 ging het mis. Vandalen hadden het onder meer op de koffie-automaat gemunt. Cameratoezicht en een slot dat alleen met een ov-chipkaart kon worden geopend, hielden kwaadwillenden ook niet tegen. Na een tijdelijke sluiting, probeerde de gemeente Reimerswaal het tij nog te keren door extra toezicht van de boa. Ook dat mocht niet baten. "Wij hebben ons best gedaan", aldus een woordvoerder van de gemeente. "Jammer dat dit het gevolg is."