Volledig scherm
Pacorini Metals heet sinds 2016 Access World Terminals. © Frank Balkenende

North Sea Port bouwt kade voor Access World Terminals

NIEUWDORP - Havenbedrijf North Sea Port bouwt volgend jaar een 290 meter lange kade aan de Kaloothaven in het Sloegebied. De kade is bedoeld voor Access World Terminals dat zijn terrein met vijf hectare uitbreidt.

De bouw van de kade kost 10 miljoen euro en neemt anderhalf jaar in beslag. Schepen met een diepgang tot 13 meter kunnen er afmeren. Access World Terminals wordt zo beter toegankelijk. Het bedrijf tekende met North Sea Port afgelopen vrijdag een erfpachtcontract voor een naastgelegen perceel van vijf hectare. Daarmee groeit de oppervlakte van het bedrijf naar 13 hectare. 

Access World Terminals heette tot 2016 Pacorini Metals, dat bekend werd door zijn grootschalige opslag van aluminium. Het nam in 2011 de terminal van het Amerikaanse Arrow over, dat er sinds 1995 was gevestigd. Tegenwoordig  houdt Access World Terminals zich bezig met op- en overslag voor de zeevaart en levert het  logistieke diensten voor ferro-legeringen die onder meer bestemd zijn voor de staalindustrie. Ook op- en overslag van mineralen en andere bulkproducten behoren tot de activiteiten. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement